KINDERGARTEN NANJING

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

The new Kindergarten of Nanjing Maritime University is situated on a very long and narrow plot. To ensure sufficient lighting we decided to group the classrooms into three separate houses. They are placed on top of the ground floor which does not only house shared rooms, like the assembly hall, special classrooms and kitchens, but also provides a generous roof terrace.
 
A broad corridor connects all rooms in longitudinal direction and also creates space for encounters and social interaction. The classrooms and bedrooms group around shared spaces designated to circulation, wardrobes and hygiene.
 
Light and modern materials dominate on the exterior while natural materials create different surfaces and impressions on the inside.
 
Type: Commission
Location: Nanjing, China
Project Period: 2018 -
Function: Kindergarten
Status: Ongoing

Slider